Такий компот може зберігатися аж до наступного сезону і радувати вас протягом довгої та холодної зими.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 2 – 2.5 л.
- Суниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з суниці в банках на 3 літри на зиму смачний! Ягоди уважно переберіть, видаляючи весь дрібний сміття і підгнилі плоди. Промийте суницю в наповненому тазику або сполосніть під струменем проточної води через сито. Потім залиште їх обсихати або в самому друшляку, або розкладіть на рушник.
Коли ягоди обсохнуть, обірвіть всі чашолистки. Краще не видаляти їх до промивання, щоб ягоди не ввібрали занадто велику кількість вологи.
Підготовлену банку з кришкою стерилізуйте з допомогою пара протягом 15 хвилин.
Заповніть банку суницею мінімум на 1/3, а краще наполовину, оскільки сам по собі сік цих ягід не володіє яскравим смаком і при невеликій кількості плодів компот просто вийде прісним.
Закип’ятіть воду і залийте нею ягоди до самого верху банки. Прикрийте банку кришкою і залиште на 10-15 хвилин, щоб суниця віддала сік.
Після злийте рідину в каструлю і додайте цукор. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть протягом 5-7 хвилин до повного розчинення цукру і до легкого загустіння.
Отриманий сироп залийте назад у банку і закатайте під ключ. Поставте її дном вгору, укутайте рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження. Потім можете перемістити закатку в темне прохолодне місце на зберігання.
Смачного!