Поєднання насиченого синього винограду сорту «Ізабелла» і білого винограду (підійде будь-який сорт) «створюють» неповторний смак і аромат, нічим не поступається магазинним пакетованим соком. Однак цей напій прям-таки перенасичений вітамінами і корисними мікроелементами.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград Ізабелла – 1 кг
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Лимонна кислота – 0.25 ч. л.
- Кориця – 2 шт.
- Гвоздика – 7 – 10 бутонів
- Бадьян – 2 зірки
- Ваніль – за смаком
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Як приготувати компот з винограду Ізабелла з лимонною кислотою на 3-літрову банку? Для початку підготуємо основні інгредієнти: виноград, ретельно промиваючи і одночасно перебираючи, залишаючи для компоту тільки цілі ягоди без слідів пошкоджень і гниття, відокремлюємо від гілочок і складаємо в друшляк, щоб вся вода стекла. Відміряємо потрібну кількість цукрового піску, відміряти 250 грам дуже легко – це один повний гранований стакан.
В чисті та заздалегідь простерилізовані банки викладаємо ягоди, заповнюючи тару трохи менше, ніж наполовину. У каструлі кип’ятимо воду з цукром. Розчин слід ретельно перемішувати до повного розчинення підсолоджувача. Гарячим сиропом заливаємо банки, прикриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 10-15 хвилин.
Через 15 хвилин зливаємо воду назад в каструлю, додаємо улюблені спеції (якщо не любите – просто не додавайте) і лимонну кислоту. Доводимо до кипіння вдруге.
Одразу ж закочує банки і ставимо на кришки для перевірки герметичності, зверху накриваємо кришкою і залишаємо охолоджуватися мінімум на добу.
Наш смачний і корисний напій готовий. Насолоджуйтесь!
Компот з винограду Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з чорного винограду