Виноград містить корисні для серця речовини і є природним антиоксидантом. Тому виноградні соки і компоти так корисні для організму людини, особливо в зимовий час, коли відчувається нестача вітамінів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Вода – 1.5 л
- Цукор-пісок – 180 – 200 гр.
- Виноград Ізабелла – 150 – 200 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з винограду на 2-літрову банку без стерилізації на зиму, спочатку тару очищаємо з допомогою соди і промиваємо проточною теплою водою. Потім кришку і банку потрібно відправити на стерилізацію. Порція компоту розрахована на 2-літрову банку. Підбираємо необхідну ємність і кришку до неї.
Тепер треба підготувати сироп для закачування напою. Спочатку наливаємо воду в каструлю і ставимо ємність на плиту. Всипаємо потрібну кількість цукру. Доводимо сироп до кипіння і варимо близько трьох хвилин.
Тепер треба підготувати виноград. Відокремлюємо ягоди від гілочок і промиваємо їх водою. Відкидаємо підгнилі виноградини. Викладаємо ягоди на дно банки.
Заливаємо гарячим сиропом виноград. Накриваємо ємність кришкою і закатуємо. Перевіряємо герметичність банки: ворочаем її в руках у різні сторони – банку не повинна підтікати.
Перевертаємо ємність дном вгору і закутуємо теплим покривалом. Коли узвар охолоне, переносимо його на зберігання в комору. Взимку відкриваємо банку і п’ємо смачний вітамінний напій.
Смачного!