Цитрусовий аромат підсилює смак компоту з винограду, і цей напій подобається не тільки дорослим, але і дітям, так як схожий на «Фанту». Для компоту виберіть світлий виноград, щоб колір напою вийшов ніжно-жовтим. Апельсин виберіть самий солодкий. Компот готується методом 2-кратної заливки і без стерилізації. В рецепті вказані інгредієнти на літрову банку і, якщо будете робити заготівлю в 3-літровій, кількість інгредієнтів помножте на 3.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Виноград – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Апельсин – 100 гр.
  • Вода – 0.8 л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот з винограду з апельсином на 3-літрову банку на зиму, насамперед потрібно підготувати простий набір інгредієнтів для приготування компоту.

Грона винограду добре промити під проточною водою і акуратно ягоди відокремити від гілки.

Апельсин ретельно помити зі щіточкою і потім нарізати разом з цедрою невеликими шматочками.

Банку заздалегідь добре помити і простерилізувати будь-яким способом. На дно укласти апельсинові шматочки.

Поверх апельсина насипати чисті ягоди винограду.

У каструлі закип’ятити чисту воду і залити окропом виноград з апельсином в банку. Потім накрити банку прокип’яченої кришкою і залишити на 10 хвилин.

Через 10 хвилин, воду з банки через спеціальну кришку, перелити в ту ж каструлю, насипати до неї потрібну кількість цукру і зварити сироп. Сироп покіпятіть кілька хвилин на невеликому вогні.

Киплячий сироп перелити назад в банку до фруктів, заповнюючи її до самого верху.

Банку відразу закатати кришкою і перевірити герметичність закупорки. Потім її поставити на кришку і до повного охолодження накрити махровим рушником.

Приготований компот з винограду з апельсином перенести на зберігання в підвал або комору.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду на зиму Компот із зеленого винограду Компоти