Виноградний компот на зиму можна заготовити з різних сортів винограду, але найбільш поширеним і затребуваним є «Ізабелла». Ягоди від гілочок не відокремлюють, що надає компоту приємність смаку і терпкість від дубильних речовин, що містяться в гілці. Виноград з гілочками ретельно промити не вдається, тому компот готують зі стерилізацією.
Інгредієнти: на 3 л.
- Виноград Ізабелла – 600 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Рецепт приготування компоту з винограду з гілочками на 3-літрову банку на зиму смачний! Виноград спочатку переберіть і видаліть дрібне сміття і пошкоджені ягоди. Потім його добре промийте під проточною водою.
Можете заздалегідь залити виноградні грона холодною водою на 1 годину, і за цей час все сміття спливе сам.
Банки для компоту просто добре промийте з миючим засобом або содою.
2 каструлях (одна для компоту, а інша для стерилізації) відразу поставте для нагрівання воду.
Чисті грона «Ізабелли» укладіть в підготовлені 3-літрові банки, заповнюючи їх на третину об’єму. Можна винограду покласти і більше, щоб смак компоту був насиченішим.
Потім в кожну банку до винограду насипте вказане в рецепті кількість цукру.
залийте Окропом виноград в банки, заповнюючи їх до верху. Банки накрийте закаточними кришками.
Потім їх по черзі стерилізуйте у великій каструлі з нагрітою водою. Час стерилізації стандартне – 20 хвилин від початку кипіння води в каструлі.
Після закінчення часу стерилізації, банки загорніть кришками і перевірте герметичність закупорки.
Потім поставте їх на кришки і прикрийте махровим рушником до повного охолодження.
Компот з винограду з гілочками добре зберігається в будь-якому темному місці довгий час.
Смачних і вдалих заготовок!
Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з чорного винограду Компот із зеленого винограду