Антонівка – дуже смачні і ароматні яблука. Компот з них виходить просто дивовижний, прозорий і насичений.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука Антонівка – 3 – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з яблук антонівка на зиму. Яблука переберіть і промийте.

Яблука розрізати на четвертинки і розкладіть по чистим банкам.

Банки залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.

Злийте воду в каструлю, додайте цукор і поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння і варіть до повного розчинення цукру. Гарячим солодким сиропом знову залийте банки і закатайте кришки. Остудіть загортання в перевернутому положенні, потім перенесіть на зберігання в прохолодний льох.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти