Антонівка – дуже смачні і ароматні яблука. Компот з них виходить просто дивовижний, прозорий і насичений.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука Антонівка – 3 – 5 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з яблук антонівка на зиму. Яблука переберіть і промийте.
Яблука розрізати на четвертинки і розкладіть по чистим банкам.
Банки залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.
Злийте воду в каструлю, додайте цукор і поставте на вогонь. Доведіть сироп до кипіння і варіть до повного розчинення цукру. Гарячим солодким сиропом знову залийте банки і закатайте кришки. Остудіть загортання в перевернутому положенні, потім перенесіть на зберігання в прохолодний льох.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти