Вдосталь наситившись стиглими фруктами можна приступати до заготовок на зиму. Найпростіший і найпопулярніший вид закаток – це компоти. Крім самого напою, фрукти з компоту можна використовувати у приготуванні десертів або є їх окремо.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 300 – 400 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода питна – 1.5 – 2 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з яблук без стерилізації на 3-х літрову банку на зиму. Яблука помийте. Дрібні плоди можна закочувати цілком, великі – розрізати на частини, щоб їх зручно було укладати в банки.
Банку помийте з содою і стерилізуйте. Кришку прокип’ятіть. Яблука складіть в банку.
Закип’ятити воду в каструлі і влийте окріп в банку. Прикрийте банку кришкою і залиште на 15 хвилин.
Потім злийте воду назад в каструлю. В банку до яблук додайте цукор.
Залийте окропом банку і закатайте кришку. Закатку поставте догори дном і дочекайтеся повного остигання. Зберігайте компот в темному прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти