Вдосталь наситившись стиглими фруктами можна приступати до заготовок на зиму. Найпростіший і найпопулярніший вид закаток – це компоти. Крім самого напою, фрукти з компоту можна використовувати у приготуванні десертів або є їх окремо.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 300 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода питна – 1.5 – 2 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з яблук без стерилізації на 3-х літрову банку на зиму. Яблука помийте. Дрібні плоди можна закочувати цілком, великі – розрізати на частини, щоб їх зручно було укладати в банки.

Банку помийте з содою і стерилізуйте. Кришку прокип’ятіть. Яблука складіть в банку.

Закип’ятити воду в каструлі і влийте окріп в банку. Прикрийте банку кришкою і залиште на 15 хвилин.

Потім злийте воду назад в каструлю. В банку до яблук додайте цукор.

Залийте окропом банку і закатайте кришку. Закатку поставте догори дном і дочекайтеся повного остигання. Зберігайте компот в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти