Яблука білий налив дозрівають одними з перших і відмінно підходять для різних заготовок на зиму. Для компоту краще використовувати щільні плоти, щоб після обшпарювання вони не розвалювалися.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яблука Білий налив – 2 – 3 шт.
- Цукор-пісок – 5 ст. л.
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з яблук білий налив на зиму. Яблука добре помийте, розріжте на четвертинки і очистіть від серцевини з насінням.
Банку для компоту помийте і стерилізуйте. Складіть яблука в банку, всипте зверху цукор.
В каструлі закип’ятіть необхідну кількість води. Залийте банку до верху окропом і залиште на 15 хвилин.
Злийте воду з банки назад в каструлю, доведіть її до кипіння ще раз. Повторно влийте воду в банку і закатайте кришку. Банку укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте компот в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти