Яблука білий налив дозрівають одними з перших і відмінно підходять для різних заготовок на зиму. Для компоту краще використовувати щільні плоти, щоб після обшпарювання вони не розвалювалися.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яблука Білий налив – 2 – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Вода питна – 2 – 2.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з яблук білий налив на зиму. Яблука добре помийте, розріжте на четвертинки і очистіть від серцевини з насінням.

Банку для компоту помийте і стерилізуйте. Складіть яблука в банку, всипте зверху цукор.

В каструлі закип’ятіть необхідну кількість води. Залийте банку до верху окропом і залиште на 15 хвилин.

Злийте воду з банки назад в каструлю, доведіть її до кипіння ще раз. Повторно влийте воду в банку і закатайте кришку. Банку укутайте в теплу ковдру і залиште до повного охолодження. Зберігайте компот в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти