Яблука дички дуже дрібні і ароматні, тому з них так зручно робити компоти. Навіть після термообробки ці яблучка зберігають гарний і апетитний зовнішній вигляд.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Яблука (Дички) – 2.5 – 3 кг
- Цукор-пісок – 550 – 600 гр.
- Вода питна – 4 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати компот з яблук дички на зиму. Яблука переберіть і добре помийте.
Банки для компоту помийте і стерилізуйте.
Наповніть банки яблуками на ¼ їх обсягу.
Залийте банки до верху окропом і залиште на 20 хвилин.
Потім злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор і доведіть сироп до кипіння.
Повторно залийте банки гарячим сиропом, загорніть кришки.
Банки з компотом встановіть догори дном і дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Зберігайте в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти