Яблука дички дуже дрібні і ароматні, тому з них так зручно робити компоти. Навіть після термообробки ці яблучка зберігають гарний і апетитний зовнішній вигляд.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Яблука (Дички) – 2.5 – 3 кг
  • Цукор-пісок – 550 – 600 гр.
  • Вода питна – 4 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з яблук дички на зиму. Яблука переберіть і добре помийте.

Банки для компоту помийте і стерилізуйте.

Наповніть банки яблуками на ¼ їх обсягу.

Залийте банки до верху окропом і залиште на 20 хвилин.

Потім злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор і доведіть сироп до кипіння.

Повторно залийте банки гарячим сиропом, загорніть кришки.

Банки з компотом встановіть догори дном і дайте їм охолонути при кімнатній температурі. Зберігайте в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!

Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти