Ароматний і свіжий компот з фруктів точно порадує всіх членів вашої родини. Кисло-солодкі яблука чудово контрастують з медовим смаком груш, забезпечуючи приємне поєднання. Такий компот готується дуже швидко, а може зберігатися більше року.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 2 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з яблук і груш без стерилізації на зиму. Груші промиваємо, видаляємо серцевину і нарізаємо довільними шматочками.

Яблука також промиваємо, вирізаємо насінні коробки і ріжемо їх часточками.

Додаємо до фруктів цукор, перемішуємо.

Заливаємо фрукти гарячою водою і відправляємо компот на вогонь. Коли вода закипить, відварюємо фрукти протягом 10 хвилин.

Переливаємо компот в заздалегідь простерилизованную банку.

Закатуємо банку і перевертаємо її догори дном. У такому положенні залишаємо компот остигати.

Готовий компот зберігаємо в прохолодному і бажано темному місці. Приємного апетиту!

Компот з груш на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти