Яблука безперечно один з найкорисніших фруктів в наших широтах, з них варять смачне варення, роблять конфітюри і пастилу, закочують ароматні компоти. Однак додати родзинку звичайним домашнім заготівлях можна за допомогою правильно підібраний прянощів. Одна невелика паличка кориці перетворить звичайний яблучний компот.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 200 – 250 гр.
- Кориця – 1 паличка
- Вода питна – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з яблук з корицею на зиму. Яблука помийте, розріжте на четвертинки і видалити серцевину з насінням.
Банку для компоту помийте і стерилізуйте, кришку прокип’ятіть.
Складіть яблука в банку.
У каструлі закип’ятити воду.
Наповніть банку з яблуками окропом, залиште на 15 хвилин.
Потім злийте воду в каструлю, додайте цукор і варіть сироп, поки цукор повністю не розчиниться.
В банку до яблук покласти паличку кориці, залийте її до верху гарячим сиропом і закатайте кришку.
Укутайте компот в теплий плед до повного охолодження. Зберігайте закатанный компот в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти