Приголомшливий чарівний цвіт такого чорничного десерту просто гіпнотизує. Чаювання з таким густим і ніжним ласощами занурить в країну мрій і задоволення.
Інгредієнти: на 1 л.
- Чорниця – 1 кг
- Цукрова пудра – 600 гр.
- Пектин – 15 гр.
- Лимонний сік – 50 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати конфітюр з чорниці, ягоди добре промийте, трохи просушіть і подрібніть блендером в пюре.
Складіть ягідну масу в каструлю, додайте цукрову пудру, змішану з пектином. Поставте каструлю на вогонь, закип’ятити, перемішайте дерев’яною лопаткою і поваріть 5 хвилин на малому вогні.
Вичавити лимонний сік і додайте в каструлю, перемішайте і вимикайте.
Розкладіть конфітюр з сухим стерильним банкам до верху і закупорьте. Переверніть тару догори дном і залиште на 24 години під рушником остигати. Перед подачею поставте ласощі в холод.
Приємного чаювання!
Варення з чорниці на зиму Джем з чорниці Чорниця на зиму