Малиновий конфітюр можна подавати до чаю або ж використовувати як десертній начинки. Ягідне ласощі згодиться для пирогів, тортів, домашнього печива та цукерок.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Малина – 1,5 л.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати конфітюр з малини на зиму, перебираємо малину, залишаємо тільки цілі акуратні ягоди. Промиваємо їх.

Пропускаємо ягоди через блендер або м’ясорубку. Нам необхідно отримати малинове пюре.

В ягідну масу вливаємо воду і ставимо на плиту. Нагріваємо.

Всипаємо цукор і продовжуємо варити до однорідної маси. Помішуємо на слабкому вогні 10-15 хвилин.

Під час варіння не забуваємо знімати пінку.

Пачку желатину заливаємо теплою водою, перемішуємо і виливаємо в розварену малину. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин і знімаємо.

Конфітюр готовий. Можна розливати по стерилізованим банкам.

Банки перевертаємо і залишаємо остигати на деякий час.

Готово! Конфітюр можна відправити на зберігання або подати до чаю. Приємного апетиту!

Варення з малини Варенье з малини без кісточок Джеми Желе з малини без кісточок Малина на зиму