Малиновий конфітюр можна подавати до чаю або ж використовувати як десертній начинки. Ягідне ласощі згодиться для пирогів, тортів, домашнього печива та цукерок.
Інгредієнти: на 2 л.
- Малина – 1,5 л.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Желатин харчовий – 1 ч. л.
- Вода – 50 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати конфітюр з малини на зиму, перебираємо малину, залишаємо тільки цілі акуратні ягоди. Промиваємо їх.
Пропускаємо ягоди через блендер або м’ясорубку. Нам необхідно отримати малинове пюре.
В ягідну масу вливаємо воду і ставимо на плиту. Нагріваємо.
Всипаємо цукор і продовжуємо варити до однорідної маси. Помішуємо на слабкому вогні 10-15 хвилин.
Під час варіння не забуваємо знімати пінку.
Пачку желатину заливаємо теплою водою, перемішуємо і виливаємо в розварену малину. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин і знімаємо.
Конфітюр готовий. Можна розливати по стерилізованим банкам.
Банки перевертаємо і залишаємо остигати на деякий час.
Готово! Конфітюр можна відправити на зберігання або подати до чаю. Приємного апетиту!
Варення з малини Варенье з малини без кісточок Джеми Желе з малини без кісточок Малина на зиму