За цим рецептом ви приготуєте дивно смачну і ароматну заготовку з абрикосів, яка збереже максимум вітамінів, необхідних у зимову пору, і буде довго зберігатися.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування консервованих абрикосів в сиропі без кісточок на зиму. Не використовуємо в процесі консервації занадто м’які, переспілі абрикоси. Вони повинні бути соковитими, але досить щільними. Відкидаємо гнилі плоди. Промиваємо фрукти проточною водою і обтираем паперовим рушником. Щоб видалити кісточки, розрізаємо плід навпіл.
Вибираємо необхідні банки для закаток. Спочатку їх слід очистити за допомогою губки і харчової соди, а потім ретельно промити. Очищені банки піддаємо стерилізації. Викладаємо в ємності абрикоси, заповнюючи їх на 70%.
Висипаємо поверх абрикосів цукор. Якщо абрикоси не дуже солодкі і кислуваті, порцію цукру можна збільшити.
Заливаємо воду, попередньо очищену за допомогою фільтра, в каструлю. Доводимо її до кипіння. Тепер розливаємо окріп в банки дуже акуратно, інакше ємності можуть лопнути.
Завершуємо процес приготування закаток консервацією. Ставимо банки в духову шафу. Встановлюємо потрібну температуру – 120 градусів. Чекаємо 20 хвилин.
Дістаємо банки з духовки і відразу ж закатуємо кришками, які заздалегідь потрібно очистити, промити і обшпарити окропом. Перевертаємо тару з заготовками і вкриваємо ковдрою. Коли закачування охолонуть, відправляємо їх у комору.
Смачного!