Спочатку готується пісочне тісто. Потім блендером збиваються разом сир, цукор, яйця, білок і ванільний цукор. Далі туди додається чорниця з крохмалем. В кінці готується мигдальний штрейзель з коричневого цукру, борошна і вершкового масла. Всі запікається близько 50 хвилин.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 550 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
- Чорниця – 0.5 склянки
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Для штрейзеля: –
- Мигдаль смажений – 80 гр.
- цукор – 50 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування королівської ватрушки з чорницею? Починаємо з приготування пісочного тіста. Відправляємо розм’якшене вершкове масло в зручну ємність, додаємо до нього жовток, цукровий пісок і розтираємо все до отримання однорідної маси.
Просіваємо борошно через сито і частинами додаємо до маслу. Все ретельно перемішуємо і швидко. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник приблизно на півгодини.
В цей час готуємо начинку. В окрему ємність кладемо сир, яйця, цукровий пісок, яєчний білок і ванільний цукор.
Пробиваємо все з допомогою блендера, поки не вийде однорідна маса.
Також просіваємо через сито кукурудзяний крохмаль і відправляємо в сирну масу. Потім додаємо чорницю і акуратно перемішуємо лопаткою.
Готуємо посипання. Смажений мигдаль подрібнюємо в кавомолці і висипаємо в зручну ємність. Додаємо до горіхів коричневий цукор, вершкове масло і борошно.
Перетираємо руками в однорідну крихту.
Дістаємо тісто з холодильника і розкачуємо його в тонкий пласт між двома листами пергаментного паперу. Беремо форму для запікання діаметром 18-20 см і викладаємо в неї тісто. Ліпимо невисокі бортики 3-4 см заввишки.
Виливаємо готову сирно-ягідну начинку.
Рівномірно посипаємо все мигдальною стружкою. Розігріваємо духовку до 180оС і запікаємо приблизно 45-55 хвилин. У перші 20 хвилин випікаємо пиріг, накривши листом фольги. Готового виробу даємо повністю охолонути у формі.
Перекладаємо ватрушку в тарілку для подачі, розрізаємо на порційні шматочки. Подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Ватрушка Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром