Пропонуємо приготувати королівську ватрушку з сиром та ягодами – випічка настільки смачна і ніжна, що має всі шанси стати коронним рецептом. При цьому приготування особливою складністю не відрізняється. За принципом формування ватрушка нагадує чізкейк, але її склад набагато дешевше, процес готування все ж простіше, а калорійність – нижче. Для ягідного шару, звичайно, ідеально підходить асорті зі свіжих ягід. Але в зимовий час відмінно підійде і заморожену сировину, яке потрібно попередньо розморозити і злити потім надлишку соку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Ягоди – 1,5 склянки
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати королевська ватрушка з ягодами і сиром? Для приготування піщаної основи висипаємо в миску вказану кількість борошна, цукрову пудру і щіпку солі. Охолоджене вершкове масло нарізаємо дрібними кубиками або натираємо на крупній тертці. Висипаємо в борошно.

Сухими руками розтираємо борошно з маслом і цукровою пудрою, поки не вийде рівномірна дрібна крихта.

Форму для випічки бажано використовувати роз’ємну, щоб було зручніше і безпечніше діставати готову ватрушку. Дно прокладаємо промасленим пергаментом, а внутрішні сторони змащуємо вершковим маслом. Висипаємо в підготовлену форму три чверті приготовленої піщаної крихти. Руками розподіляємо її по формі рівним шаром, одночасно трамбуючи.

При розподілі формуємо бортики. Притискаємо долонями крихту до стінок.

Коли «форма» з крихти буде сформована, руками добре вирівнюємо її, стежимо, щоб товщина бортів була більш-менш однаковою по всій окружності.

Якщо хочете гарний рівний край, то подрежьте ножем виступають за висотою стінки тесту.

Додатково можна пригладити краю силіконової лопаткою. Виймаємо форму з тестом в морозилку на час, поки будемо готувати сирну начинку.

Решту крихту прибираємо в холодильник – пізніше вона піде на посипання поверхні.

В окрему миску викладываем жирний сир і розбиваємо яйце. Заглибним блендером пробиваємо все разом, поки не вийде однорідна кремова маса.

Розбиваємо друге яйце і продовжуємо роботу блендером.

Додаємо третє яйце, знову пробиваємо блендером до отримання однорідної маси.

Завдяки поетапному введенню яєць сирна маса виходить повністю гомогенної і дуже ніжною.

В окремій ємності змішуємо цукровий пісок і кукурудзяний крохмаль.

Отриману суху суміш висипаємо до сирно-яєчної маси, додаємо ванілін і збиваємо міксером до розчинення цукрових крупинок.

Ніжна ніжна сирна начинка готова.

Дістаємо з морозилки форму з утрамбованої крихтою. Виливаємо в неї приготовану сирну начинку.

Посипаємо сирну масу, що залишилася пісочної крихтою.

Духовку попередньо розігріваємо до температури 170 градусів. Форму з ватрушкой ставимо на середній рівень і випікаємо протягом однієї години. Потім духовку відключаємо, а ватрушку залишаємо в ній ще на двадцять хвилин.

Готове виріб дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Потім акуратно витягаємо з форми і відокремлюємо від пергаменту.

Перекладаємо ватрушку на плоску тарілку.

На поверхню випічки викладаємо промиті і обсушені ягоди. Якщо ягоди були розморожені, то виділився сік обов’язково зливаємо перед тим, як прикрашати ватрушку.

Перед подачею посипаємо ягідний шар просіяного цукровою пудрою. Ідеальне доповнення до шматочку такого десерту – чашка чаю або кави.

Приємного апетиту!

Ватрушка Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром і маслом в духовці Царська ватрушка з сиром