В основу з пісочного тіста викладається начинка з сиру, яєць і цукру. Зверху кладеться полуниця і все посипається крихтою. Ватрушка запікається приблизно півгодини і виходить дуже ніжна і смачна.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Маргарин вершковий – 250 гр.
- Сир – 2 пакета
- Яйце – 2 шт.
- Полуниця – 200 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування королівської ватрушки з полуницею? У глибоку ємність просіваємо через сито пшеничне борошно, додаємо до неї півсклянки цукрового піску і нарізаний на шматочки холодний маргарин. Перетираємо все руками в дрібну крихту.
Приступаємо до приготування начинки. В підходящу ємність відправляємо дві пачки сиру, розбиваємо до нього два яйця і насипаємо 4-5 столових ложок цукру.
Добре пробиваємо все блендером до утворення однорідної маси.
В роз’ємну форму для запікання викладаємо приблизно половину крихти, розрівнюємо її і робимо бортики.
Викладаємо сирну масу і розрівнюємо по поверхні основи за допомогою лопатки.
Полуницю добре миємо, обсушуємо і кладемо зверху на начинку. При бажанні ягоди можна присипати невеликою кількістю цукрового піску.
Рівномірно посипаємо все, що залишилася пісочної крихтою.
Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо ватрушку протягом 20-30 хвилин. Вона повинна добре зарум’яниться.
Не виймаючи з форми, даємо їй повністю охолонути. Далі розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична