Рецепт підкорить любителів сирною випічки і маку. У такий ватрушке багато начинки і тонка основа з піщаної крихти – смак десерту насичений сирно-маковий, а запечена крихта просто тане у роті. Перед подачею важливо дати ватрушке повністю охолонути – це забезпечить, по-перше, максимальне розкриття смаку, а, по-друге, стабілізацію розсипчастою основи і ніжною начинки. Остиглий пиріг можна без проблем нарізати на рівні красиві порційні шматки, в той час як в гарячому або теплому вигляді красивий ідеальний зріз, швидше за все, не вийде.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок (для крихти) – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сир – 600 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Мак – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок (для начинки) – 150 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування королевскойя ватрушки з сиром і маком? Першим ділом готуємо основу для ватрушки – пісочну крихту. В широку миску просіваємо борошно, висипаємо цукровий пісок і сіль. Викладаємо трохи розм’якшене вершкове масло.

Сухими руками перетираємо інгредієнти, одночасно змішуючи їх і подрібнюючи в крихту. Потрібно домогтися такого виду крихти, коли вона буде схожою на мокрий пісок. Також можна приготувати крихту в чаші блендера, виклавши туди зазначені компоненти і включивши швидку швидкість. Крихта готова – відставляємо її в бік.

Для приготування начинки в окрему миску розбиваємо яйця. Висипаємо до них цукровий пісок, крохмаль і щіпку ваніліну. Віночком збовтуємо все разом, поки цукрові кристали не розчиняться.

В яєчну масу викладаємо сир. Добре, якщо він буде жирним – саме з таким ватрушка виходить особливо смачною. За допомогою блендера пробиваємо сир разом з рідкої яєчною масою до повного змішування і однорідності. У готову сирну суміш висипаємо мак і добре перемішуємо лопаткою.

Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла. Половину піщаної крихти висипаємо в форму, вирівнюємо її і злегка утрамбовуємо. По краях формуємо невисокі бортики, щоб начинка не вийшла за діаметр основи.

На основу з піщаної крихти викладаємо сирно-макову начинку, вирівнюємо її лопаткою або зворотною стороною ложки.

Закриваємо начинку, що залишилася крихтою, висипаючи її рівномірно по всій площі.

Ставимо оформлену ватрушку в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випічки – орієнтовно сорок хвилин, поки не з’явиться виражена золотиста кірочка на поверхні. Готову ватрушку дістаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Коли випічка придбає кімнатну температуру, акуратно витягуємо її з форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо.

Розрізаємо ватрушку на невеликі шматочки і подаємо до столу. Контрастний зріз випічки відразу привертає погляд і виглядає дуже апетитно.

Приємного апетиту!

Ватрушка з сиром Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром і маслом в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Царська ватрушка з сиром