Випічка, яка тане в роті завдяки ніжному пісочному тісту і соковитою сирної начинки. Готувати королівську ватрушку досить просто, а для поліпшення смаку в класичний рецепт ми додамо сметану.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 1 щіпка
- Для начинки: –
- Сир – 500 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 125 мл
Процес приготування:
Готувати королівську ватрушку з сиром і сметаною просто! У миску просійте борошно, додайте цукор, сіль і соду, перемішати. Вершкове масло дістаньте з холодильники і натріть його на тертці в миску з борошном.
Руками перемішайте борошно і вершкове масло до однорідного стану. Потім тісто загорнути в харчову плівку і покладіть в холодильник на 20-30 хвилин.
Підготуйте начинку. В мисці з допомогою блендера змішайте сир, сметану, яйця, ванільний і звичайний цукор.
Форму для випічки застелити пергаментним папером. З 2/3 тіста сформуйте основу ватрушки з бортиками висотою 2-3 сантиметри.
Потім у форму викладіть сирну начинку.
На начинку рівномірним шаром розподілите крихту з залишився тесту.
Запікайте ватрушку в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин до красивої рум’яної скоринки.
Перед подачею на стіл, випічку остудіть.
Приємного апетиту!
Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Царська ватрушка з сиром