Випічка, яка тане в роті завдяки ніжному пісочному тісту і соковитою сирної начинки. Готувати королівську ватрушку досить просто, а для поліпшення смаку в класичний рецепт ми додамо сметану.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Сир – 500 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 125 мл

Процес приготування:

Готувати королівську ватрушку з сиром і сметаною просто! У миску просійте борошно, додайте цукор, сіль і соду, перемішати. Вершкове масло дістаньте з холодильники і натріть його на тертці в миску з борошном.

Руками перемішайте борошно і вершкове масло до однорідного стану. Потім тісто загорнути в харчову плівку і покладіть в холодильник на 20-30 хвилин.

Підготуйте начинку. В мисці з допомогою блендера змішайте сир, сметану, яйця, ванільний і звичайний цукор.

Форму для випічки застелити пергаментним папером. З 2/3 тіста сформуйте основу ватрушки з бортиками висотою 2-3 сантиметри.

Потім у форму викладіть сирну начинку.

На начинку рівномірним шаром розподілите крихту з залишився тесту.

Запікайте ватрушку в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин до красивої рум’яної скоринки.

Перед подачею на стіл, випічку остудіть.

Приємного апетиту!

Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Царська ватрушка з сиром