Пропонуємо приготувати королівську ватрушку з сиром та ягодами – випічка настільки смачна і ніжна, що має всі шанси стати коронним рецептом. При цьому приготування особливою складністю не відрізняється. За принципом формування ватрушка нагадує чізкейк, але її склад набагато дешевше, процес готування все ж простіше, а калорійність – нижче. Для ягідного шару, звичайно, ідеально підходить асорті зі свіжих ягід. Але в зимовий час відмінно підійде і заморожену сировину, яке потрібно попередньо розморозити і злити потім надлишку соку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 50 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Ягоди – 1,5 склянки
- Масло – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати королевська ватрушка з ягодами і сиром? Для приготування піщаної основи висипаємо в миску вказану кількість борошна, цукрову пудру і щіпку солі. Охолоджене вершкове масло нарізаємо дрібними кубиками або натираємо на крупній тертці. Висипаємо в борошно.
Сухими руками розтираємо борошно з маслом і цукровою пудрою, поки не вийде рівномірна дрібна крихта.
Форму для випічки бажано використовувати роз’ємну, щоб було зручніше і безпечніше діставати готову ватрушку. Дно прокладаємо промасленим пергаментом, а внутрішні сторони змащуємо вершковим маслом. Висипаємо в підготовлену форму три чверті приготовленої піщаної крихти. Руками розподіляємо її по формі рівним шаром, одночасно трамбуючи.
При розподілі формуємо бортики. Притискаємо долонями крихту до стінок.
Коли «форма» з крихти буде сформована, руками добре вирівнюємо її, стежимо, щоб товщина бортів була більш-менш однаковою по всій окружності.
Якщо хочете гарний рівний край, то подрежьте ножем виступають за висотою стінки тесту.
Додатково можна пригладити краю силіконової лопаткою. Виймаємо форму з тестом в морозилку на час, поки будемо готувати сирну начинку.
Решту крихту прибираємо в холодильник – пізніше вона піде на посипання поверхні.
В окрему миску викладываем жирний сир і розбиваємо яйце. Заглибним блендером пробиваємо все разом, поки не вийде однорідна кремова маса.
Розбиваємо друге яйце і продовжуємо роботу блендером.
Додаємо третє яйце, знову пробиваємо блендером до отримання однорідної маси.
Завдяки поетапному введенню яєць сирна маса виходить повністю гомогенної і дуже ніжною.
В окремій ємності змішуємо цукровий пісок і кукурудзяний крохмаль.
Отриману суху суміш висипаємо до сирно-яєчної маси, додаємо ванілін і збиваємо міксером до розчинення цукрових крупинок.
Ніжна ніжна сирна начинка готова.
Дістаємо з морозилки форму з утрамбованої крихтою. Виливаємо в неї приготовану сирну начинку.
Посипаємо сирну масу, що залишилася пісочної крихтою.
Духовку попередньо розігріваємо до температури 170 градусів. Форму з ватрушкой ставимо на середній рівень і випікаємо протягом однієї години. Потім духовку відключаємо, а ватрушку залишаємо в ній ще на двадцять хвилин.
Готове виріб дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути. Потім акуратно витягаємо з форми і відокремлюємо від пергаменту.
Перекладаємо ватрушку на плоску тарілку.
На поверхню випічки викладаємо промиті і обсушені ягоди. Якщо ягоди були розморожені, то виділився сік обов’язково зливаємо перед тим, як прикрашати ватрушку.
Перед подачею посипаємо ягідний шар просіяного цукровою пудрою. Ідеальне доповнення до шматочку такого десерту – чашка чаю або кави.
Приємного апетиту!
Ватрушка Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром і маслом в духовці Царська ватрушка з сиром