Манна крупа володіємо чудовим кулінарним властивістю: взаємодіючи з рідиною, вона активно вбирає її і помітно розбухає. Тим самим манка добре пов’язує інгредієнти в складі фаршу, надаючи йому щільну текстуру і забезпечує соковитість. Манка також «не дозволить», щоб котлети при смаженні розпалися на частини – вони відмінно тримають форму, при цьому залишаючись всередині м’якими і ніжними.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий фарш – 1 кг
- Яйце – 1 шт.
- Манна крупа – 7 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Для того щоб приготувати котлети з курячого фаршу з манкою, манну крупу покласти в миску і заливаємо сметаною. Масу перемішуємо до однорідності і залишаємо при кімнатній температурі на п’ятнадцять хвилин, щоб крупа розм’якшилася. Порада: якщо фарш готується в домашніх умовах, то перед подрібненням курки в м’ясорубці обов’язково звільняємо філе від шкіри, кісток і хрящів. Ґрати для подрібнення встановлюємо дрібну.
У готовий фарш додаємо куряче яйце, підготовлену манку зі сметаною, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на дрібні кубики. Додаємо подрібнену цибулю до фаршу.
Ретельно перемішуємо фарш з добавками. Можна робити як вручну, так і ложкою. Консистенція маси виходить досить густа – з неї зручно ліпити котлети.
Змоченими в холодній воді руками формуємо котлети бажаного розміру. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії до гарячого стану. Смажимо котлети при середній температурі плити по п’ять-сім хвилини з обох сторін до вираженого рум’янцю.
Під час смаження не закриваємо сковороду кришкою – так котлети збережуть рум’яну скоринку на поверхні.
Готові котлети знімаємо зі сковороди, перекладаємо на блюдо і подаємо в гарячому вигляді. Як гарнір ідеально підійде свіжий овочевий салат і картопляне пюре.
Приємного апетиту!
Котлети Курячі котлети Курячі котлети без хліба Курячі котлети без яєць Курячі котлети з манкою Курячі котлети на сковороді