Щоб шніцель з курячої грудки вийшов ідеальним, насамперед потрібно вибрати «правильне» сировина. Грудка повинна бути свіжа, бажано охолоджена, блідо-рожевого кольору, без вираженого запаху. Саме від якості м’яса залежить половина успіху. Друга важлива частина смачного результату – правильне приготування. Всі нюанси і етапи готування шніцелів детально викладено нижче. Покрокові фото все наочно демонструють і не дадуть помилитися.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати шніцель з курячої грудки на сковороді, курячу грудку звільняємо від шкіри, кісток і хрящів. Всі плівочки зрізаємо. Отримане філе обсушуємо паперовим рушником.

філе Розрізаємо вздовж на тонкі пластини. Товщина шматочків – орієнтовно півсантиметра. При такому розмірі час обсмажування шніцелів буде швидким, а, значить, м’ясо не встигне стати сухим. Кухонним молотком злегка відбиваємо підготовлені пластини, помістивши їх на дошку і накривши харчовою плівкою для захисту від бризок. Відбиті шматочки філе посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

В неглибокій ємності збовтуємо яйце до однорідності. Злегка присаливаем, щоб готова паніровка не була прісною. Занурюємо філе в яєчну суміш.

В іншу ємність висипаємо панірувальні сухарі і обвалюють у них пластини після яєчної суміші з двох сторін.

У сковороду наливаємо рослинне масло без запаху і нагріваємо його до дуже гарячого стану. Кладемо підготовлені шніцелі і обсмажуємо з двох сторін при середньо-високій температурі плити. Час смаження з кожного боку – дві-три хвилини. Кришкою ні в якому разі не закриваємо, щоб не порушити скопившимся пором рум’яну скоринку.

Готові шніцелі знімаємо зі сковороди і, за бажанням, обсушуємо паперовим рушником, щоб зняти надлишок олії після смаження. Гарячі шніцелі подаємо до столу в супроводі улюбленого гарніру.

Приємного апетиту!

Котлети з курячої грудки Курячі котлети Курячі котлети без борошна Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в панірувальних сухарях Курячі котлети на сковороді