Круасани з листкового тіста – апетитний французький десерт, який дуже просто приготувати вдома. Для начинки спробуйте використовувати згущене молоко чи сир, а верх можна прикрасити молочним шоколадом та горіхами. Просто смакота!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1000 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати круасани з готового листкового дріжджового тіста легко! Листкове тісто заздалегідь розморожуємо і розкочуємо тонким шаром. Тісто розрізаємо на трикутники, найширша частина повинна бути приблизно 10 див. Злегка витягуємо кожен шматочок за вузьку сторону.

Сир змішуємо з цукровим піском.

Шоколад дробимо на плитки, кладемо його в каструлю, додаємо молоко і розтоплюємо на маленькому вогні.

На кожен трикутник тіста кладемо 1 ч. л. сиру і скручуємо його у вигляді рулетика. Так проробляємо з усім тестом.

Змащуємо деко олією, викладаємо круасани і випікаємо в розігрітій духовці при 190 градусах протягом 15-20 хв. Готові круасани поливаємо шоколадам. Даємо їм охолонути.

Приємного апетиту!

Круасани