Круасани з покупного листкового тесту будуть у вас швидкої і найпростішою випічкою, коли потрібен десерт і зовсім немає часу на його приготування. Щоб вони були не тільки смачними, але і красивими, постарайтеся акуратно нарізати тісто і правильно згорнути заготовки в рулетики, а начинкою можуть бути і джем, і сухофрукти і горіхи і шоколад.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Яйце – 1 шт.
  • Джем – 4 ст. л.
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування круасани з покупного листкового тіста. З морозильної камери дістаньте тісто (напевно воно є у кожної господині) і потримайте його 30 хвилин при домашньої температурі. За цей час тісто зазвичай розморожується.

Потім розгорніть його на робочій поверхні стола, присипаній борошном і розкачайте в лист товщиною до 4-5 мм

Потім гострим ножем наріжте тісто на трикутники і руками їх акуратно розтягніть в довжину, щоб вона стала в 1,5–2 рази більше. Це дозволить гарно сформувати круасани і зробить їх пишними.

Потім на підставу кожної заготовки покладіть невелику кількість начинки. Багато класти не треба, щоб не витекла.

В чашку розбийте яйце і добре збийте виделкою.

Деко застеліть шматочком паперу для випічки і можете її трохи змастити маслом.

Потім на деко викладіть всі сформовані вироби, розташовуючи їх на деякій відстані один від одного і кінчиком тесту донизу, щоб круасани зберегли форму при випічці.

На поверхню виробів пензликом нанесіть шар збитого яйця і залиште їх на 10 хвилин для вистоювання.

Потім деко з круасанами помістіть в духовку, розігріту до 200°С і випікайте вироби протягом 20 хвилин. Цього часу достатньо, щоб круасани з купленого тесту пропеклися і стали рум’яними.

Потім готові вироби трохи остудіть, присипте цукровою пудрою і можете подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани