З цього простого рецепту ви можете спекти листкові хрусткі круасани з сиром. Тісто для них беремо не куповане, а приготоване своїми руками. Замісимо його на кефірі і сухих дріжджах.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Кефір – 180 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Для начинки: –
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати круасани з сиром з листкового бездріжджового тіста. У посуд для замішування тіста налийте підігрітий в мікрохвильовці кефір. Насипте до нього потрібну кількість солі і цукру, розбийте яйця і додайте рослинне масло. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте.
В інший посуд насипте через сито борошно і перемішайте її з сухими дріжджами. Потім суху суміш пересипте в кефірну масу і лопаткою їх перемішайте.
Отримане тісто перекладіть на силіконовий килимок і руками добре вимісіть тісто до однорідного стану. Тісто скачайте в колобок, перекладіть назад в посуд, прикрийте серветкою або плівкою і залиште на 1 годину в теплому місці, щоб воно підійшло.
За цей час підготуйте начинку. Твердий сир натріть на дрібну тертку. Шматочок вершкового масла трохи розімніть в мікрохвильовці.
Піднялося тісто розрізати на 3 однакових шматочка і скрутіть їх в кульки. Потім кожну кульку розкачати качалкою в тонкі коржі діаметром не менше 30 див. Першу корж змастіть розм’якшеним вершковим маслом.
Поверх масла укладіть рівним шаром половину натертого сиру.
На сир покладіть другий корж. Її також змастіть маслом і викладіть решту сиру. Потім на сир покладіть третій корж і все долонею трохи і рівномірно притисніть.
Потім цю заготовку акуратно розріжте ножем на 8 трикутників.
Всі заготовки скрутіть в рулетики, починаючи з широкого краю.
Деко змастіть рослинним маслом або застелити пекарської папером. Згорнуті круасани викладіть на деко, щоб куточок тесту був знизу і круасани тримали форму при випічці. Залиште їх на деку на 20 хвилин для вистоювання. Після закінчення цього часу круасани намажте збитим яйцем або просто водою і посипте насінням кунжуту.
Духовку розігрійте до 180°С. Випікайте круасани протягом 20-30 хвилин до золотистої скоринки.
Випечені з листкового тіста круасани з сиром трохи остудіть і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Круасани