Курча тютюну – будь багатьма грузинське блюдо. Його можна приготувати в домашніх умовах навіть не маючи спеціальної сковороди. Для маринування курчати підійдуть будь-які спеції для курячого м’яса, гостроту страви можна надати за допомогою аджики або перцю чилі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курча – 0,5 – 1 кг
- Часник – 2 – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування курчати тютюну на сковороді під пресом в домашніх умовах. Курча помийте, видаліть залишки пір’я і розріжте його по середині грудки.
Тушку розкрийте, видалите ребра і відбийте молотком з двох сторін.
Часник очистіть, наріжте часточками. В кількох місцях на тушці зробіть надрізи і вкладіть туди часточки часнику. Потім змастіть курчати сіллю і спеціями.
Курчати залиште маринуватися на 1-2 години.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть курчати. Притисніть тушку пресом, це може бути каструля або банку з водою. Смажте на середньому вогні 15-20 хвилин, потім переверніть курчати.
В залежності від розміру курчати час смаження може бути різним. В середньому на курча вагою до 1 кілограма йде 40-50 хвилин. Подавайте курчати тютюну на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи