Курчати тютюну по праву називають одним із самих смачних страв з птиці. Можна трохи відійти від класичного рецепту, коли м’ясо смажать на спеціальній сковороді, і запекти його в духовці. Вийде не менш смачно.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курча – 1 – 1.2 кг
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – 1 – 1.5 ч. л.
- Аджика – 1 ст. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Приступимо до приготування курчати тютюну цілком у духовці. Щоб приготувати маринад, змішайте в мисці рослинне масло, столову ложку бальзамічного оцту, аджику, мелений коріандр і чайну ложку солі.
Курчати помийте і обітріть паперовими рушниками.
Зробіть надріз по хребту і розправте тушку.
Розкладіть курчати на обробній дошці і відбийте молотком по суглобам. Тушка повинна стати максимально плоскою.
Потім змастіть курча маринадом і поставте його в холодильник на 3-4 години.
Після цього викладіть курчати в жароміцну форму і поставте в духовку. Готуйте при 200 градусах 15 хвилин. Потім зменшіть вогонь до 180 градусів і запікайте ще 60 хвилин.
Приготуйте соус. Подрібніть часник, змішайте його зі столовою ложкою бальзамічного оцту, чайною ложкою солі і м’ясним соком, що залишився після запікання. Готового курчати тютюну змастіть цим соусом, дайте йому просочитися 10-15 хвилин і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи