Курча тютюну страва не на кожен день, щоб його приготувати, необхідно знати певні нюанси. Найбільш простий і доступний спосіб приготування – це курча тютюну в рукаві у духовці, так м’ясо виходить ніжним і соковитим.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курча – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Лимонний сік – 1,5 ст. л.
- Масло вершкове – 40 – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курчати тютюну в рукаві в духовці? Курча помийте і обсушіть паперовими рушниками.
З допомогою кухонних ножиць розріжте тушку по середині грудки і розгорніть її.
Накрийте тушку харчовою плівкою і відбийте молотком по суглобам з обох сторін.
Часник очистіть і подрібніть.
Змастіть курчати зі всіх сторін розм’якшеним вершковим маслом, потім часником, сіллю і чорним перцем.
Складіть курчати в рукав, зав’яжіть його, проткніть в декількох місцях зубочисткою.
Запекайте при 180 градусах 60 хвилин, потім розріжте рукав і дайте підрум’янитися курчаті ще 20-25 хвилин.
Подавайте курчати тютюну з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний