Курча тютюну страва не на кожен день, щоб його приготувати, необхідно знати певні нюанси. Найбільш простий і доступний спосіб приготування – це курча тютюну в рукаві у духовці, так м’ясо виходить ніжним і соковитим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Лимонний сік – 1,5 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курчати тютюну в рукаві в духовці? Курча помийте і обсушіть паперовими рушниками.

З допомогою кухонних ножиць розріжте тушку по середині грудки і розгорніть її.

Накрийте тушку харчовою плівкою і відбийте молотком по суглобам з обох сторін.

Часник очистіть і подрібніть.

Змастіть курчати зі всіх сторін розм’якшеним вершковим маслом, потім часником, сіллю і чорним перцем.

Складіть курчати в рукав, зав’яжіть його, проткніть в декількох місцях зубочисткою.

Запекайте при 180 градусах 60 хвилин, потім розріжте рукав і дайте підрум’янитися курчаті ще 20-25 хвилин.

Подавайте курчати тютюну з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний