Культова страва всіх часів курча тютюну готується на сковороді під пресом. Через брак спеціальної сковороди, можна скористатися підручними засобами і зробити прес з банки з водою, наприклад. Аджика для цього рецепта підійде як домашня, так і з магазину.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курча – 1 шт.
- Аджика – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Коріандр – 0,5 пучків
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Паприка – 1 ч. л.
- Волоський горіх – 3 шт.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати курчати тютюну з аджикою на сковороді? Тушку помийте, розріжте по грудці і розкрийте.
Виріжте ребра і відбийте курчати з двох сторін.
Змастіть тушку аджикою з усіх боків і залиште її маринуватися на 1-2 години.
Розтоплене вершкове масло змішайте з сіллю і спеціями. Цією сумішшю змастіть курчати.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть курчати шкіркою вниз, встановіть на нього гніт. Смажте курчати з двох сторін по 15-20 мнуть, до золотистої скоринки. Потім зменшіть вогонь і готуйте курчати тютюну ще 30-40 хвилин, періодично перевертаючи його.
подрібніть В ступці часник, волоські горіхи та зелень, додайте трохи води.
Готового курчати змастіть горіхово-часниковою сумішшю, залиште на 5 хвилин, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом