Грибна начинка відразу змінює сприйняття і смак котлет. Вони стають цікавіше, «святковіше», апетитніше. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які, головне, щоб вони були попередньо відварені. Якщо в хід йдуть печериці, то їх відварювати не потрібно. Щоб підкреслити грибний смак начинки і зробити її більш насиченою, додаємо обсмажені до золотистої скоринки ріпчасту цибулю і трохи ароматних прованських трав.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Курячий фарш – 600 гр.
- Гриби – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Прованські трави – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати курячі котлети з грибами на сковорідці. Спочатку приготуємо начинку для котлет. Для цього ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо цибулю в невеликій кількості рослинного масла при постійному помішуванні. Як тільки цибуля набуде золотистого відтінку, витягуємо його з сковороди і перекладаємо в миску.
Для грибної начинки сировину потрібно підготувати. Якщо мова йде про печерицях, то їх досить протерти вологою серветкою. Якщо гриби лісові, то їх необхідно попередньо відварити протягом півгодини. Підготовлені гриби нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в сковороді з невеликою кількістю рослинної олії протягом двадцяти-тридцяти хвилин при середній температурі плити. Обсмажені гриби викладаємо в миску до репчатому луку. Посипаємо інгредієнти сіллю, прованськими травами і чорним меленим перцем за смаком, ретельно перемішуємо.
Курячий фарш присмачую сіллю і чорним меленим перцем, ретельно вимішуємо. Мокрими руками формуємо з фаршу корж за розміром долоні. У середину кладемо чайну ложку начинки, а краї коржа піднімаємо і з’єднуємо. Отриману котлету обкачуємо по поверхні столу або в долонях, щоб зробити поверхню гладенькою і трохи її ущільнити.
У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла до гарячого стану. Кладемо котлети і обсмажуємо їх при середньо-високій температурі плити по три хвилини з кожного боку. Коли котлети будуть подрумянены з обох сторін, знижуємо температуру до середньо-низькою, а в сковороду вливаємо таку кількість гарячої води, щоб покрити нижню третину висоти котлет. Доводимо воду до кипіння і закриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Після закінчення цього часу відкриваємо кришку, температуру плити збільшуємо і выпариваем залишок рідини. Готові котлети з грибною начинкою перекладаємо на блюдо і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Курячі котлети Курячі котлети без борошна Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без цибулі Курячі котлети на сковороді