Котлети з сиром і грибами – відмінний варіант гарячого страви як для сімейного столу, так і для святкового. Готуються вони трохи довше, ніж котлети класичні, а ось за смаком набагато перевершують їх. Фарш для котлет краще готувати в домашніх умовах: так можна контролювати якість курячого м’яса, а також вибрати розмір решітки для подрібнення за своїм уподобанням. Хтось любить велику, «січену» текстуру, а комусь більше подобається однорідна ніжна м’якоть.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий фарш – 600 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячих котлет з сиром і грибами? Печериці обтираем вологою серветкою, видаляючи забруднення. Нарізаємо гриби тонкими скибочками. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо цибулю на маленькі кубики. Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла. Висипаємо в нього подрібнену ріпчасту цибулю і при постійному помішуванні доводимо його до прозорості і легкого золотистого відтінку. Потім додаємо в сковороду порізані скибочками шампіньйони, перемішуємо і продовжуємо смажити, поки гриби не стануть м’якими і не почнуть рум’янитися. На це піде орієнтовно десять хвилин. В кінці приготування додаємо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і знімаємо сковороду з плити. Готової начинки даємо трохи охолонути і висипаємо до неї натертий на тертці сир, змішуємо всі разом.
У фарш додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Масу добре вимішуємо руками, щоб вона стала трохи більш в’язкою. Формуємо з фаршу корж за розміром долоні, кладемо всередину порцію начинки. З’єднуємо краю коржі над начинкою і формуємо гладку котлету рухами. Щоб руки не липли до фаршу, змочуємо їх холодною водою. Таким чином формуємо котлети, використовуючи весь фарш і все кількість начинки. Сформовані сирі котлети обвалюємо з усіх сторін в панірувальних сухарях. Завдяки їм при обсмажуванні можна легко отримати хрустку рум’яну кірочку, яка вигідно підкреслить ніжну котлетну м’якоть з начинкою.
На сковороді розігріваємо до гарячого стану трохи рослинного масла й обсмажуємо в ньому котлети до рум’яної скоринки. Смажимо по чотири-п’ять хвилин з кожної сторони, не накриваючи сковороду кришкою.
Готові котлети перекладаємо з сковороди на блюдо і подаємо до столу в гарячому вигляді – так вони найбільш смачні і соковиті. Відповідним гарніром послужить овочевий салат або свіжі овочі, а також картопляне пюре.
Приємного апетиту!
Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети без хліба Курячі котлети без цибулі Курячі котлети з сиром на сковороді Ніжні курячі котлети Соковиті котлети з курячого фаршу на сковороді