Традиційно в котлети додають розмочену в молоці булочку або манну крупу для щільності і соковитості. З цією метою відмінно впораються і вівсяні пластівці. Користі від них більше, маскуються в складі фаршу вони відмінно, надають готовим котлет потрібну консистенцію – чим не привід спробувати такий спосіб? Такий рецепт відмінно підходить також для тих, хто дотримується принципів правильного харчування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Вівсяні пластівці – 0.66 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник сушений – 0.5 ч. л.
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати курячі котлети з вівсяними пластівцями? Першим ділом замочуємо вівсяні пластівці, щоб вони встигли розмокнути і стати м’якими перед додаванням у фарш. Розміщуємо їх в миску і заливаємо злегка підігрітим молоком. Перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на п’ятнадцять хвилин.

Для приготування котлетного фаршу можна використовувати різні частини курки. Кістки, хрящі і шкіру потрібно видалити. Підготовлене філе обсушуємо паперовим рушником і прокручуємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Разом з курятиною пропускаємо через м’ясорубку і очищений від лушпиння ріпчасту цибулю. Кладемо фарш в миску і додаємо до нього сіль, чорний мелений перець, сухий часник, куркуму. Замість сушеного часнику також можна використовувати два зубчики свіжого, очищеного і пропущеного через прес. Фарш добре перемішуємо зі спеціями.

Розм’якшені вівсяні пластівці з молоком додатково пробиваємо заглибним блендером, щоб домогтися однорідної консистенції маси. Додаємо до вівсянці яйце і перемішуємо.

До фаршу кладемо вівсяну суміш з яйцем, перемішуємо.

Отриманий фарш має досить рідку консистенцію. Щоб його загущатися, можна зробити наступне: кладемо фарш в щільний пакет і щільно зав’язуємо його. Відбиваємо фарш в пакеті, кидаючи його об поверхню столу. В результаті таких дій куряча маса стане набагато більш в’язкою і щільною.

З фаршу формуємо котлети, змочуючи руки прохолодною водою.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому котлети при середній температурі з обох боків до появи рум’яної скоринки. Готові котлети подаємо в гарячому вигляді з овочевим салатом.

Приємного апетиту!

Котлети Котлети з курячого філе на сковороді Котлети з курячої грудки Курячі котлети без борошна Курячі котлети без хліба Курячі котлети без цибулі Курячі котлети без яєць ПП курячі котлети на сковороді