Традиційно в котлети додають розмочену в молоці булочку або манну крупу для щільності і соковитості. З цією метою відмінно впораються і вівсяні пластівці. Користі від них більше, маскуються в складі фаршу вони відмінно, надають готовим котлет потрібну консистенцію – чим не привід спробувати такий спосіб? Такий рецепт відмінно підходить також для тих, хто дотримується принципів правильного харчування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряче філе – 800 гр.
- Вівсяні пластівці – 0.66 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник сушений – 0.5 ч. л.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати курячі котлети з вівсяними пластівцями? Першим ділом замочуємо вівсяні пластівці, щоб вони встигли розмокнути і стати м’якими перед додаванням у фарш. Розміщуємо їх в миску і заливаємо злегка підігрітим молоком. Перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на п’ятнадцять хвилин.
Для приготування котлетного фаршу можна використовувати різні частини курки. Кістки, хрящі і шкіру потрібно видалити. Підготовлене філе обсушуємо паперовим рушником і прокручуємо через м’ясорубку з дрібною решіткою. Разом з курятиною пропускаємо через м’ясорубку і очищений від лушпиння ріпчасту цибулю. Кладемо фарш в миску і додаємо до нього сіль, чорний мелений перець, сухий часник, куркуму. Замість сушеного часнику також можна використовувати два зубчики свіжого, очищеного і пропущеного через прес. Фарш добре перемішуємо зі спеціями.
Розм’якшені вівсяні пластівці з молоком додатково пробиваємо заглибним блендером, щоб домогтися однорідної консистенції маси. Додаємо до вівсянці яйце і перемішуємо.
До фаршу кладемо вівсяну суміш з яйцем, перемішуємо.
Отриманий фарш має досить рідку консистенцію. Щоб його загущатися, можна зробити наступне: кладемо фарш в щільний пакет і щільно зав’язуємо його. Відбиваємо фарш в пакеті, кидаючи його об поверхню столу. В результаті таких дій куряча маса стане набагато більш в’язкою і щільною.
З фаршу формуємо котлети, змочуючи руки прохолодною водою.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому котлети при середній температурі з обох боків до появи рум’яної скоринки. Готові котлети подаємо в гарячому вигляді з овочевим салатом.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з курячого філе на сковороді Котлети з курячої грудки Курячі котлети без борошна Курячі котлети без хліба Курячі котлети без цибулі Курячі котлети без яєць ПП курячі котлети на сковороді