Багато люблять смажені курячі крильця і особливо приготовані на мангалі. Щоб м’ясо було м’яким і соковитим, їх маринують у різних маринадах. Частим інгредієнтом маринування є мед, адже саме він надає крилець особливий солодкуватий смак і красивий колір. До меду додають гірчицю, соєвий соус і цитрусові, але в цьому рецепті додамо тільки приправу, адже чим простіше маринад, тим смачніше готову страву.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Курячі крильця – 1 кг
- Соєвий соус – 100 мл
- Мед – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Приправа для курки – 5 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати курячі крильця з медом на мангалі легко! Насамперед підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для приготування цієї страви.
Крильця добре промийте під проточною водою, видаляючи залишки пера, і потім насухо витріть кухонним рушником.
В окремий посуд помістіть всі інгредієнти для маринаду (рідкий мед, рослинне масло, курячу приправу, сіль і чорний перець) і ложкою їх добре перемішайте. Маринаду дайте 5 хвилин настоятися.
Підготовлені крильця перекладіть в посуд і залийте приготовленим маринадом. Потім рукою маринад втерти у м’ясо і залиште крильця на 20 хвилин для маринування.
Поки м’ясо маринується, підготуйте мангал за своїм способом. Прогоріли вугілля, коли вони стануть світлими, полийте водою, щоб не було вогню, адже нам потрібен лише хороший жар.
Замариновані крильця покладіть на решітку мангалу, загорнувши їх фаланги шматочками фольги, щоб не підгоріли.
Ґрати з крильцями помістіть на мангал і смажте їх протягом 30 хвилин, кожні п’ять хвилин грати перевертаючи на інший бік.
Запечений на мангалі курячі крильця в медовому маринаді перекладіть на порційні тарілки, зніміть шматочки фольги, декоруйте страву зеленню і свіжими овочами і можете подавати до столу.
Смачних і вдалих страв!