М’ясо по-французьки частіше роблять з курячого філе. Рецепт досить простий: викладаються шарами цибулю, м’ясо, майонез і тертий сир, завдяки цьому, цибуля засмажується і просочується м’ясним соком. Блюдо виходить смачним і соковитим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 500 – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування курячих відбивних по-французьки. Курячу грудку вимити, обсушити паперовими рушниками і розрізати на пласти 1,5 сантиметра завтовшки. Накрийте м’ясо харчовою плівкою і відбийте його, посоліть і поперчіть з двох сторін.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Форму змастіть маслом і викладіть на її дно цибулю.
На цибулю покладіть курячі відбивні, змастіть їх майонезом.
Посипте м’ясо тертим сиром і поставте форму в духовку. Запікайте відбивні при 180 градусах 30-35 хвилин. За цей час сир розплавиться і зарум’яниться. Відбивні по-французьки подавайте до столу гарячими.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в духовці Відбивні з курячого філе з сиром в духовці Курячі відбивні в духовці Курячі відбивні з картоплею в духовці