Дуже смачною виходять курячі відбивні на сковороді з помідорами і сиром. Вся справа в томатній заливці зі свіжих помідорів, які своєю кислинкою проявляють всю ніжність курячого м’яса. Сир додає свою фірмову вершкову нотку. Крім того, візуально страва виглядає дуже апетитно.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • філе Куряче – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Готувати курячі відбивні на сковороді з помідорами і сиром просто! Курячі грудки промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо вздовж на дві частини. Таким чином, виходить вісім шматочків курячого філе.

Кожен шматочок викладаємо на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо молоточком. Під час відбивання намагаємося надати однакову товщину всій площі шматочка.

Знімаємо харчову плівку, посипаємо відбите філе сіллю і сумішшю мелених перців з обох сторін. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин промаринуватися.

Помідори промиваємо, обсушуємо. Вирізаємо слід від плодоніжки. Два помідори нарізаємо тонкими кружечками. Сік, що виділився при нарізці, зберігаємо.

Решта помідори кладемо в чашу блендера, вливаємо збережений сік і подрібнюємо до стану рідкої маси. За смаком додаємо сіль і спеції, перемішуємо.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

В широкій мисці збовтуємо виделкою яйце, поки білок повністю не змішається з жовтком. Додаємо трохи солі.

В іншу широку миску висипаємо борошно.

Укладаємо кожен шматочок курячого філе в яєчну суміш, перевертаємо, щоб суміш покрила відбивні зі всіх сторін.

Потім кладемо філе в борошно і перевертаємо, щоб борошно повністю покрила яєчний шар.

ставимо Сковороду на плиту, розігріваємо в ній рослинне масло до гарячого стану. Відбивні в борошняній паніровці укладаємо на гарячу сковорідку і смажимо на середньо-високій температурі з обох сторін по 2-3 хвилини.

Після обсмажування всіх відбивних паперовим рушником витирає залишки масла і панірування.

Укладаємо відбивні назад на суху сковорідку, заливаємо томатною масою.

На поверхні кожного шматочка розкладаємо відстрочені шматочки помідорів. Ставимо сковороду на плиту і доводимо соус до кипіння. Накриваємо кришкою і на низькій температурі готуємо відбивні сім-десять хвилин. Стежимо, щоб соус не припиняв повільно кипіти.

Після закінчення зазначеного часу відкриваємо кришку і висипаємо тертий сир, намагаючись рівномірно розподілити його по всьому периметру сковороди.

Закриваємо кришкою і готуємо три-п’ять хвилин, поки сир не розплавиться. Знімаємо з плити сковорідку і розкладаємо відбивні по порційних тарілках. Рекомендується вживати в гарячому вигляді. Можна прикрасити за бажанням зеленню

Приємного апетиту!

Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Кляр для відбивних з курячого філе Курячі відбивні Курячі відбивні в клярі на сковороді