Лазанья з соусом бешамель – це варіант, який дозволить влаштувати для своєї другої половинки романтичну вечерю. З цим рецептом під силу впоратися навіть закоренілому холостяку. Все, що вам потрібно, щоб у цій справі не потерпіти фіаско, це запастися свіжими і якісними продуктами і чітко слідувати інструкції з приготування лазаньї з соусом «Бешамель».
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листи лазаньї – 0.5 пакетів
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Томатна паста – 50 гр.
- Мускатний горіх – 15 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Червоне сухе вино – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати лазанью з соусом бешамель, шматочок вершкового масла відправляємо на сковорідку і чекаємо, поки воно не розтане.
До розтопленого вершкового масла підсипаємо борошно і підсмажуємо її, постійно помішуючи.
Підігрійте 250 мл молока.
Влийте молоко в сковорідку з борошном, не припиняючи помішувати вміст сковорідки.
Присмачую загальну масу мускатним горіхом.
Цибулю і моркву миємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо.
Подрібнені овочі відправляємо обсмажуватися на окрему сковорідку.
Через кілька хвилин до овочів додаємо фарш.
Потім туди ж відправляємо томатну пасту і червоне вино.
В загальну масу залишилося влити сто грамів води, склянку молока, додати сіль і перець. Чекаємо п’ятнадцять хвилин, поки фарш повністю не дійде до стану готовності.
необхідно натерти Сир на тертці.
Змащуємо деко олією, потім викладаємо пласти готового тіста для лазаньї.
Поверх тіста викладаємо начинку з фаршу.
Наступний крок- поливаємо фарш соус «Бешамель».
Далі формуємо шар з сиру.
Устеляємо все ще одним шаром тесту
Посипає тертим сиром.
Відправляємо нашу лазанью в духовку на півгодини і випікаємо при температурі 180 градусів.
класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе з соусом бешамель Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем і соусом бешамель