Лечо з помідорів і болгарського перцю – відмінна закуска до зимового столу. Це не тільки неймовірно апетитний, але і дуже корисна страва! В ньому багато вітамінів групи A, C і B. Вона доповнить основне блюдо і приємно здивує гостей!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати лечо з помідорів і болгарського перцю, помідори миємо, видаляємо черешки. Нарізаємо помідори на кілька шматочків, щоб було зручніше і швидше подрібнити їх блендером.
Ставимо томатну масу на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 20 хв
Тепер приступимо до цибулі і моркви. Їх потрібно почистити, цибулю порізати кубиками, а моркву натерти на крупну тертку. З’єднуємо овочі і підсмажити їх на рослинній олії, поки вони не стануть м’якими і золотистими.
У цей час ріжемо перець, видаляємо з них насіння і плодоніжки. Нарізаємо перець невеликими смужками.
Додаємо цибулю з морквою, перець, спеції, сіль, цукор і лавровий лист в томатну масу. Перемішуємо і тушкуємо 30 хв. Готовність перевіряємо станом перцю, він повинен бути досить м’яким.
Вливаємо в готове лечо оцет, перемішуємо і розкладаємо в стерилізовані банки. Закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі остигати. Потім ставимо в холод.
Приємного апетиту!
Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з морквою на зиму Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі Лечо класичне Лечо по-болгарськи Овочеві салати на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Солодке лечо на зиму