Ліниві голубці, які готують в дитячому садку для дітей, виходять по-особливому смачними і корисними. Не всі діти люблять корисну капусту, а ось ліниві голубці їдять з великим задоволенням.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Свинина – 600 гр.
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Рис білий – 120 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатний сік – 400 мл
- Сметана – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати ліниві голубці як у дитячому садку? Рис добре промийте, наберіть каструлю холодної води, доведіть до кипіння, посоліть, висипте промитий рис і відваріть до напівготовності. Злийте через сито або друшляк.
Морква добре помийте, очистіть, натріть на дрібній тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На добре розігріту сковороду налийте краплину рослинної олії, викладіть підготовлені овочі і обсмажте до розм’якшення.
Білокачанну капусту промийте, просушіть і наріжте дрібним кубиком. Залийте окропом, залиште на 5 хвилин у воді. Злийте рідину через сито.
Свинину добре промийте, просушіть паперовими рушниками, наріжте на невеликі шматочки і пропустіть разом з бланшированою капустою через м’ясорубку. До отриманого фаршу додайте обсмажені овочі та рис. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте фарш.
добре розігрійте Сковороду. З фаршу сформуйте руками котлети, обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді.
Приготуйте соус. В металеву миску викладіть сметану і влийте томатний сік з м’якоттю або консервовані томати у власному соку. Додайте приправи за смаком. Добре перемішайте і доведіть до кипіння отриману масу.
Обсмажені ліниві голубці викладіть у форму для запікання, залийте соусом і поставте в заздалегідь розігріту духовку. Запікайте голубці 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові голубці подавати порційно з гарніром або самостійно.
Приємного апетиту!
Другі страви на кожен день Ліниві голубці Ліниві голубці в духовці з підливою Ліниві голубці з капустою і рисом Ліниві голубці з рисом Ліниві голубці зі свіжої капусти