Немає нічого смачніше домашньої випічки, приготовленої з любов’ю. Лимонна цедра часто використовується в приготуванні десертів, завдяки їй вони набувають приємний цитрусовий смак і красивий колір. За цим рецептом у вас вийде ніжні та ароматні лимонні кекси, які просто тануть у роті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати лимонні кекси в силіконових формочках? Для початку підготуйте лимон, ретельно помийте його і залийте окропом на кілька хвилин, це дозволить позбутися від хімічних речовин, якими лимон був оброблений і розкриє ефірні масла, що містяться в цедрі. Натріть цедру на дрібну тертку, не зачіпаючи білу прошарок. Потім розріжте лимон на дві частини і видавіть з нього сік.
У мисці збийте міксером вершкове масло до білого кольору. Додайте цукор і продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини. Потім вбивайте по одному яйцю, після кожного збивайте тісто до однорідної маси.
Додайте лимонну цедру і сік лимона, збийте тісто міксером. Просійте борошно, змішайте її з содою, введіть її в тісто і перемішайте його лопаткою до однорідного стану. У вас повинно вийде пишна й густе тісто.
Розкладіть тісто по силіконових формочках, поставте їх у розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте кекси 20-30 хвилин.
Готові кекси дістаньте з духовки, остудіть і вийміть з формочок. За бажанням можна посипати їх цукровою пудрою або прикрасити лимонною глазур’ю.
Приємного апетиту!
Кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси в силіконових формочках