Мафіни на кислому молоці являють собою домашню випічку з різними начинками. Мафіни можуть бути як приємними, так і солоними, виступати в якості десерту або головного блюда. Десерт виходить легким і повітряним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко кисле – 200 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати мафіни на кислому молоці легко! Підготуйте всі необхідні ингредиенти для приготування мафінів на кислому молоці.
В глибоку ємність вилийте необхідну кількість кислого молока.
Додайте курячі яйця.
Потім всипте необхідну кількість цукрового піску.
З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером.
Вершкове масло злегка розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. А потім влийте в збиту масу. Добре перемішайте.
Відміряйте необхідну кількість борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність.
Додайте розпушувач і ретельно перемішайте.
Сухі інгредієнти в кілька прийомів введіть в збиту масу.
Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.
Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочками заповніть деко.
Деко покладіть в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 20-25 хвилин.
Готовність випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути повністю сухий.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. Мафіни трохи остудіть, а потім вийміть з силіконових формочок.
Готові маффіни подавайте до столу, до свіжозвареної чаю або ароматної кави. Структура домашньої випічки виходить ніжною, і практично тане в роті.
Приємного апетиту!
Кекси без родзинок Кекси на молоці в духовці Мафіни Мафіни класичні Мафіни на молоці Пісні кекси