Хочу запропонувати простий і дуже смачний рецепт найніжніших маффінів на молоці з родзинками. У тісто можна додавати й інші сухофрукти або горіхи. Все залежить від ваших смакових уподобань. Процес приготування не забере у вас багато часу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Масло рослинне – 25 мл
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 70 гр.

Процес приготування:

Готувати мафіни на молоці з родзинками легко! У глибоку ємність розбийте курячі яйця.

Потім всипте необхідну кількість цукрового піску.

З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером, щоб не було грудочок.

Збивайте до тих пір, поки яєчна маса не побіліє.

В отриману масу додайте харчову соду.

Вершкове масло злегка розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. А потім влийте в збиту масу. Добре перемішайте. Влийте необхідну кількість молока і рослинної олії і ще раз перемішайте.

Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Поступово введіть в збиту масу.

Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.

Ізюм добре промийте під холодною водою, потім викладіть в ємність і залийте заздалегідь підготовленим окропом, залиште приблизно на 10-15 хвилин. Після чого злийте через сито і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

Підготовлений родзинки викладіть в тісто і добре перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився в тесті.

Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочками заповніть деко. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 15-20 хвилин. Готовність ароматної випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.

Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. Мафіни трохи остудіть.

Остиглі мафіни вийміть з силіконових формочок.

Готові маффіни викладіть на блюдо і присипте цукровою пудрою, подавайте на стіл з чаєм, кавою або іншими улюбленими напоями.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами Мафіни Мафіни класичні