Хочу запропонувати простий і дуже смачний рецепт найніжніших маффінів на молоці з родзинками. У тісто можна додавати й інші сухофрукти або горіхи. Все залежить від ваших смакових уподобань. Процес приготування не забере у вас багато часу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Масло рослинне – 25 мл
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Родзинки – 50 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Цукрова пудра для прикраси
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 70 гр.
Процес приготування:
Готувати мафіни на молоці з родзинками легко! У глибоку ємність розбийте курячі яйця.
Потім всипте необхідну кількість цукрового піску.
З допомогою міксера ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції. Також можна скористатися віночком або заглибним блендером, щоб не було грудочок.
Збивайте до тих пір, поки яєчна маса не побіліє.
В отриману масу додайте харчову соду.
Вершкове масло злегка розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. А потім влийте в збиту масу. Добре перемішайте. Влийте необхідну кількість молока і рослинної олії і ще раз перемішайте.
Відміряйте необхідну кількість пшеничного борошна і просіяти через дрібне сито в окрему ємність. Поступово введіть в збиту масу.
Ретельно перемішайте міксером, блендером або міксером до стану однорідної гладкої маси.
Ізюм добре промийте під холодною водою, потім викладіть в ємність і залийте заздалегідь підготовленим окропом, залиште приблизно на 10-15 хвилин. Після чого злийте через сито і залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Підготовлений родзинки викладіть в тісто і добре перемішайте, щоб родзинки рівномірно розподілився в тесті.
Силіконові формочки заповніть готовим тістом на 2/3 висоти. Формочками заповніть деко. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте мафіни приблизно 15-20 хвилин. Готовність ароматної випічки перевірте дерев’яної шпажкою. Вона повинна бути абсолютно сухою.
Після закінчення часу обережно, щоб не обпектися, вийміть деко з мафінами. Мафіни трохи остудіть.
Остиглі мафіни вийміть з силіконових формочок.
Готові маффіни викладіть на блюдо і присипте цукровою пудрою, подавайте на стіл з чаєм, кавою або іншими улюбленими напоями.
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з родзинками в духовці Кекси з сухофруктами Мафіни Мафіни класичні