Дуже смачними виходять мафіни з шоколадною крихтою. Шоколадна крихта не тільки оригінально прикрасить вашу домашню випічку, але і додасть маффинам нові смакові нотки, а вкраплення шоколаду дуже порадують ласунів. Для шоколадної крихти візьміть темний шоколад або готову кондитерську крихту, звану шоколадними чіпсами. Для краси можете додати крихту з білого шоколаду. Тісто для мафінів замішуємо на кефірі.
Інгредієнти: на 24 порції.
- Борошно – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Шоколад темний – 170 гр.
- Кефір – 200 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування мафінів з шоколадною крихтою? Підготуйте всі необхідні продукти для випікання маффінів. Масло витримайте деякий час при кімнатній температурі.
Половину темного шоколаду розтопіть на водяній бані. Потім насипте до нього вказане в рецепті кількість цукру і міксером розітріть все до стану крему.
Потім в цю масу по одному додайте яйця і міксером двічі все збийте.
Борошно кілька разів просійте на сито. Половину просіяного борошна змішайте з потрібною кількістю соди і розпушувача, пересипте її в шоколадну суміш і замісити до однорідного стану. Потім налийте в це тісто трохи підігрітий кефір і ще раз перемішайте. Потім насипте решту борошна і останній раз перемішайте міксером.
Решті шоколад подрібніть ножем на маленькі шматочки. Перекладіть його в тісто і лопаткою перемішайте.
Приготоване тісто розкладіть у формочки для мафінів, застелені паперовими вкладками. Заповнюйте формочки тестом не більше ніж на 2/3 об’єму.
Випікайте мафіни в духовці, розігрітій до 180°С протягом 25 хвилин. Випічку перевірити на готовність. Спечені шоколадні мафіни з шоколадною крихтою трохи остудіть і можете подати до столу з чашкою кави або гарячим молоком.
Їжте на здоров’я!
Кекси в паперових формочках Кекси на кефірі Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси в духовці Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні мафіни