Маринування овочів дозволяє не тільки заготовити їх на зиму, але і швидко приготувати смачну закуску до будь-якого столу. Цей спосіб приготування заснований на використанні гарячого маринаду. Смак маринованої капусти відмінно доповнюється морквою, часником і болгарським перцем.
Інгредієнти: на 2 л.
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 7 ст. л.
- Масло рослинне – 80 мл
- Оцет столовий 9% – 6 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати мариновану капусту з морквою, болгарським перцем і маслом? Спочатку готують всі овочі для маринування. Капусту очищають від зовнішніх листя і рубають її гострим ножем на тонку соломку. У промитого болгарського перцю видаляють насіння і внутрішні перегородки і нарізають тонкими брусочками. Очищену моркву подрібнюють по своєму смаку. Нарізані овочі перекладають у глибоку миску, щоб було зручно перемішати їх після заливки маринаду.
В окрему каструлю наливають вказане в рецепті кількість чистої води, насипають цукор з сіллю і наливають 80 мл рослинного масла. Коли маринад закипить, додають 6 столових ложок оцту, перемішують і вимикають вогонь.
Овочевий мікст перемішують рукою і трохи перетирають.
Потім овочі компактно укладають в чисту банку і заливають їх приготовленим маринадом. Банку закривають пластиковою кришкою і після охолодження ставлять в холодильник мінімум 12 годин.
Після закінчення цього часу капуста з овочами добре промаринується і її можна накладати в тарілку і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з болгарським перцем Маринована капуста з морквою Маринована капуста з морквою та олією Солодка маринована капуста