Смачні та хрусткі огірки виходять з зерновий гірчицею. Маринована закуска виходить пікантною і оригінальною. Порадуйте своїх рідних!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Огірки (середні) – 7 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Парасольки кропу – 1 шт.
- Листя вишні – 6 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – 3 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані огірки з гірчицею в зернах, огірки ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою. Залишаємо їх на 1-2 години. Це необхідно, щоб вони вийшли по-справжньому хрусткими.
На дно банки викладаємо очищені зубчики часнику, листя вишневого дерева, парасолька кропу і перець горошком. Кількість інгредієнтів можна регулювати за своїм смаком.
Отмоченные в холодній воді огірки ріжемо уздовж. Щільно викладаємо в банку.
На огірки висипаємо ложку зернової гірчиці.
Кип’ятимо воду і заливаємо їй огірки. Прикриваємо стерильною кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
Обережно зливаємо воду з банки. До огірків додаємо цукор, сіль і столовий оцет. Знову заливаємо окропом.
Готово! Можна подавати до столу або закрити банку закаточной машинкою для довгого зберігання. Приємного апетиту!
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки під залізну кришку на зиму