Цей рецепт маринованих огірків з морквою відмінно підійде як для тих, хто зберігає закачування у погребі, так і для тих, хто використовує для цього холодильник або темне приміщення. По цьому рецепту огірки чудово зберігаються в будь-яких умовах і при цьому виходять дуже смачними і хрусткими.
Інгредієнти: на 12 л.
- Огірки – 6 кг
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Сода харчова – 1 щіпка
- Лавровий лист – 8 – 12 шт.
- Перець запашний – 8 – 12 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих огірків з морквою. Огірки миємо, замочуємо в холодній воді на кілька годин для пружності. Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо кружальцями. банки для огірків простерилізувати.
На дно кожної банки кладемо листя хрону, парасольки кропу, перець запашний горошинами, лавровий лист. Потім щільно укладають огірки. Зверху – цибулю і моркву (по 3-5 шт.).
Кип’ятимо воду, заливаємо окріп в банки. Накриваємо кожну банку кришкою, даємо постояти так близько 20 хвилин. Потім в каструлю назад зливаємо воду, додаємо в неї сіль і цукор, перемішуємо, знову ставимо на вогонь. Коли вода закипить, знімаємо її з плити, додаємо оцет, перемішуємо.
Маринад заливаємо в банки з огірками. Банки закриваємо кришками, ставимо догори дном і ставимо в тепле місце, обгорнувши ковдрою. Через добу переставляємо мариновані огірки з морквою в темне і прохолодне місце, де вони зберігатимуться до зими.
Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки з цибулею на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму