Цибулю додають практично скрізь, за винятком солодких страв, напоїв та десертів. Не обійшлося без цибулі і маринуванні овочів. Огірки, замариновані з цибулею, виходять в міру гострими і хрусткими, з легкими солодкуватими нотками.
Інгредієнти: на 10 л.
- Огірки (середні) – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 – 5 головок
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Парасольки кропу – 5 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Для маринаду: –
- Сіль – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 12 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 400 мл
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані огірки з цибулею, огірки помийте, обріжте кінчики і залийте холодною водою, замочіть на 40-60 хвилин.
Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю розрізати на четвертинки. Гострий перчик очистіть від насіння і наріжте.
Банки для огірків попередньо стерилізуйте. Розподіліть спеції (кріп, часник, цибулю, гострий перець, перець горошком, лавровий лист) на рівні частини і покладіть їх на дно банок.
Огірки щільно укладіть в банки.
У каструлі закип’ятити воду, розлийте її по банкам і залиште на 20-25 хвилин.
Злийте воду з банок знову в каструлю, додайте сіль і цукор виходячи з вказаних пропорцій. Доведіть маринад до кипіння, потім влийте оцет і кип’ятіть вміст каструлі ще раз.
Залийте маринад в банки і загорніть їх кришками. Залиште банки остигати в перевернутому стані, після перенесіть їх в прохолодне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму