Цибулю додають практично скрізь, за винятком солодких страв, напоїв та десертів. Не обійшлося без цибулі і маринуванні овочів. Огірки, замариновані з цибулею, виходять в міру гострими і хрусткими, з легкими солодкуватими нотками.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Огірки (середні) – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 – 5 головок
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Парасольки кропу – 5 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Для маринаду: –
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 12 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 400 мл
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані огірки з цибулею, огірки помийте, обріжте кінчики і залийте холодною водою, замочіть на 40-60 хвилин.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю розрізати на четвертинки. Гострий перчик очистіть від насіння і наріжте.

Банки для огірків попередньо стерилізуйте. Розподіліть спеції (кріп, часник, цибулю, гострий перець, перець горошком, лавровий лист) на рівні частини і покладіть їх на дно банок.

Огірки щільно укладіть в банки.

У каструлі закип’ятити воду, розлийте її по банкам і залиште на 20-25 хвилин.

Злийте воду з банок знову в каструлю, додайте сіль і цукор виходячи з вказаних пропорцій. Доведіть маринад до кипіння, потім влийте оцет і кип’ятіть вміст каструлі ще раз.

Залийте маринад в банки і загорніть їх кришками. Залиште банки остигати в перевернутому стані, після перенесіть їх в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Закуска з огірків на зиму Консервовані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму