Якщо ви не любите цілісні мариновані помідори, тому що їх не завжди зручно їсти, спробуйте приготувати мариновані помідори часточками. Закуску, що приготований за цим рецептом, є точно зручно. Крім того, такі помідори готуються досить просто і швидко, що, природно, плюс для господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Парасольки кропу – 1 пучок
- Листя хрону – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори часточками легко! Підготувати всі необхідні інгредієнти. Помідори помити, просушити на кухонному рушнику, нарізати часточками. Часник очистити, розрізати на 2 частини. Цибулю очистити і нарізати кільцями. Зелень (парасольки кропу, листя хрону, петрушка) помити і просушити на кухонному рушнику.
Поставити на плиту каструлю з 1,2 літрами води, довести воду до кипіння. Всипати туди сіль, цукор, додати чорний перець горошком і лавровий лист. Варити до повного розчинення солі та цукру. Вимкнути вогонь і дати маринаду трохи охолонути.
Банки і кришки для закочування помідорів стерилізувати. У кожну банку покласти по парасольки кропу, листку хрону і гілочку петрушки.
Щільно укласти помідори в банки, чергуючи їх з шматочками часнику і кільцями цибулі.
розлити По банках теплий маринад. У кожну банку влити оцет і рослинне масло. Банки закрутити і стерилізувати в каструлі близько 15 хвилин.
Готовим маринованою часточками помідорів дати охолонути. Зберігати загортання в льосі або іншому прохолодному темному місці до запитання. Це дуже смачно!
Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори класичні Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори часточками мариновані Різані помідори Помідори на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш