Медовик без меду зі згущеним молоком – десерт, перед яким неможливо встояти. І все це завдяки його неповторному аромату і ніжного смаку. Звичайно, таке блюдо не претендує на місце у списку десертів, рекомендованих при правильному харчуванні. Але заради такого ласощі іноді можна і відмовитися від дієти.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 200 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Варена згущене молоко – 1 банка
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати медовик без меду, вершкове масло кладемо в каструлю і ставимо на вогонь.
Коли масло повністю розтане, знімаємо каструлю з плити.
Вливаємо розтоплене масло в глибоку миску, куди потрібно розбити яйця і додати цукор. Все ретельно перемішуємо.
Потім додаємо соду, гашену оцтом. Знову все перемішуємо.
Далі в загальну масу поступово вводимо просіяне борошно
Не забуваємо в процесі все перемішувати.
Вимішуємо на столі тісто, а потім розділяємо його на п’ять-сім рівних частин, формуючи з кожного шматочка корж.
Випікаємо шкіри в духовці протягом десяти хвилин при температурі 180 градусів.
Перейдемо до приготування крему для нашого торта. Розтоплюємо 150 грамів вершкового масла.
Остигле розтоплене масло змішуємо зі сметаною і вареним згущеним молоком.
Отриману масу необхідно збити за допомогою міксера і відправити в холодильник на дві години до загустіння.
Змащуємо коржі кремом.
Складаємо їх один на одного.
Після того, як торт буде повністю сформований, дайте йому настоятися в холодильнику протягом восьми годин.
Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі сметаною і згущеним молоком Медовик зі згущеним молоком і маслом Медовик зі згущеним молоком класичний Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметаною і згущеним молоком