Медовик без меду зі згущеним молоком – десерт, перед яким неможливо встояти. І все це завдяки його неповторному аромату і ніжного смаку. Звичайно, таке блюдо не претендує на місце у списку десертів, рекомендованих при правильному харчуванні. Але заради такого ласощі іноді можна і відмовитися від дієти.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати медовик без меду, вершкове масло кладемо в каструлю і ставимо на вогонь.

Коли масло повністю розтане, знімаємо каструлю з плити.

Вливаємо розтоплене масло в глибоку миску, куди потрібно розбити яйця і додати цукор. Все ретельно перемішуємо.

Потім додаємо соду, гашену оцтом. Знову все перемішуємо.

Далі в загальну масу поступово вводимо просіяне борошно

Не забуваємо в процесі все перемішувати.

Вимішуємо на столі тісто, а потім розділяємо його на п’ять-сім рівних частин, формуючи з кожного шматочка корж.

Випікаємо шкіри в духовці протягом десяти хвилин при температурі 180 градусів.

Перейдемо до приготування крему для нашого торта. Розтоплюємо 150 грамів вершкового масла.

Остигле розтоплене масло змішуємо зі сметаною і вареним згущеним молоком.

Отриману масу необхідно збити за допомогою міксера і відправити в холодильник на дві години до загустіння.

Змащуємо коржі кремом.

Складаємо їх один на одного.

Після того, як торт буде повністю сформований, дайте йому настоятися в холодильнику протягом восьми годин.

Бісквітний медовик Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі сметаною і згущеним молоком Медовик зі згущеним молоком і маслом Медовик зі згущеним молоком класичний Медовик зі сметанним кремом Медовик зі сметаною і згущеним молоком