Торт «Будиночок» дуже презентабельно виглядає, що подобається маленьким ласунам. Рецепт цього торта перевірений часом і є базовим для десертів даного виду. Для цього торта підходить пісочне печиво прямокутної або квадратної форми, нежидкий сир, сметана та масло різної жирності. Готуємо торт з бананом, але можна взяти будь-які ягоди або родзинки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво – 250 гр.
  • Сир – 800 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Варена згущене молоко – 80 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл
  • Цукрова пудра – 80 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Для глазурі: –
  • Шоколад – 100 гр.
  • Масло вершкове – 0.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 60 мл

Процес приготування:

Як почати готувати торт з печива будиночком без випічки з сиром? В окремий посуд покладіть сир, насипте до нього цукрову пудру, додати згущене молоко і вершкове масло кімнатної температури. Потім за допомогою міксера ці інгредієнти збийте до однорідного стану.

На будь-якій рівній поверхні розстеліть шматок харчової плівки. Молоко трохи підігрійте. Потім у тепле молоко умочіть печиво і викладіть його на плівці шаром 3х4 штуки. На печиво рівномірно розкладіть половину, навіть більше, сирної маси.

Потім поверх її викладіть другий шар печива і на нього намажте решті сир. Поверхня сиру вирівняйте ложкою. В середину торта покладіть очищений банан або іншу начинку. Краї плівки з печивом руками акуратно загорніть всередину, щільно сформувавши красивий «будиночок». Виріб помістіть в холодильник на 3-4 години, можна на ніч.

Після закінчення цього часу для торта приготуйте глазур. Для цього в миску покладіть шоколад, додайте молоко і масло, розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі і добре перемішайте. Якщо глазур густуватий, розбавте її молоком.

полийте Приготованою глазур’ю тортик і поставте його ще на 1 годину в холодильник, щоб глазур застигла. До столу торт «Будиночок» подайте цілим і нарізайте на шматочки перед гостями.

Їжте на здоров’я!

Торти